Du ved, du har en kronisk sygdom, når… (ADVARSEL: ironi kan forekomme)

OKAY.

Hvis du ikke er blevet helt afskrækket indtil nu og stadig læser med på min blog, så ved du også, at jeg helst ikke vil have, at tingene bliver for alvorlige. Det kan ind imellem også være en overlevelsesmekanisme i en verden med modgang.

Jeg ææææælsker humor og ironi.

image
Dette er mig, der synes, at jeg selv er ret sjov, som jeg skriver dette indlæg.

Og hvis vi ser godt efter, så kan kronisk sygdom have humoristiske øjeblikke.

Jeg kommer med nogle forslag, men jeg vil virkelig gerne have dine ideer og kommentarer sidst i indlægget – både hvis du har, eller ikke selv har, kronisk sygdom – pyt med det, bare det er sjovt.

Jeg vil så gerne grine sammen med dig – og meget gerne af mig.

Du ved, du har en kronisk sygdom, når…

  • du beder dit barn på 7 år om at åbne det børnesikrede pilleglas, fordi dine fingre er for ømme.
  • nogen spørger, om du har en hovedpinespille, og du svarer: Hvilken slags og hvilken styrke?
  • du på hospitalet tænker, at personalet er nervøse, fordi du har set lidt for mange afsnit af Greys Hvide Verden og House.
  • du set et afsnit af Ekstreme Samlere på TV3 og tænker, så behøver jeg slet ikke rydde op, for mit hus er slet ikke så rodet.
  • du ville vinde en stavekonkurrence med svære ord, da du nu kan stave til både Methotrexat, psoriasisarthritis og Cimzia.
  • nogen omkring dig kommer til skade, og du lige er fuldt udstyret med en førstehjælpskasse med plastre, cremer, sprit og alt andet, som man liiige kunne få brug for.
  • du får set de samme nyheder 6 gange i løbet af en morgen.
  • du bliver frustreret i stedet for glad, når andre siger, at du ser godt ud.
  • dine børn synes, det er sejt at se dig tage medicinsprøjter.
  • du igen har haft et lille blackout og har glemt noget, og du helt ærligt kan sige: Jeg aner ikke, hvor jeg var, eller hvad jeg lavede, men jeg kan sagtens finde på noget, hvis du vil have det?
  • du forsøger at give alle “knuckles” i stedet for at give hånden, så de ikke trykker dig i din ømme hånd.
  • det er sjovere at shoppe smart “hjemmetøj” end almindeligt tøj.
  • du svarer: “Som det plejer”, når folk spørger, om det går godt?
  • du skal have en lur efter at have taget et bad.
  • du synes, det er mega romantisk, at din mand af sig selv kommer med smertestillende om morgenen – på sengen.
  • dine børn tegner Mickey Mouse med tush på dine skaldede pletter på grund af pletskaldethed.

Har du flere? Skriv kommentarer herunder. Jeg glæder mig til at grine med dig og af mig – også selv om du ikke har en usynlig sygdom. Og husk, der skal meget til at forarge mig 🙂

 

21 thoughts on “Du ved, du har en kronisk sygdom, når… (ADVARSEL: ironi kan forekomme)

Add yours

  1. Når du bliver ved med at synes, at den samme joke er sjov igen og igen, fordi du har glemt at du har fortalt den før…….

    Like

  2. Når alle lægerne på din afdeling kender dig ved navn og sygdom fordi du fejler noget specielt!

    Når dine veninder husker dig på at du skal tage dine sprøjter.

    Når du har kanyleboksen med i tasken.

    Når du kan udtale navnene på dine mediciner bedre en apotekets personale.
    Når sygeplejersken har en favorit åre at stikke i på dig… Osv

    Like

  3. Hahahaha

    ..når du ligner en robot, der er ved at løbe tør for strøm (især om morgenen) fordi du er stiv i ryggen. Egentlig prøver du bare at lave yoga. Eller gå.

    ..når dit barn fortæller til hvem, der nu måtte have interesse, at mor smadrer glas og tallerkner. Det lyder lidt som om du er alkoholiker og ikke kan styre det.

    ..eller når ungen kort noterer du nu igen har tabt noget og så trækker på skuldrene. Det er jo hverdag og du plejer at give lyd, hvis du skal have hjælp.

    Der er også plads til de hjertevarme her:
    …når dit barn kravler forsigtigt op i sengen, forsigtig-råber Moar ind i ansigtet på dig og er skyld i ekstreme smerter, når det møver sig ned og helt tæt ind til dig, mens det siger at det er synd du er syg og det nok skal passe dig

    Like

  4. Når du servere kartofler med skrald og fortæller hele farmilien, at det er fordi det er sundt., men i bund og grund er det fordi du ikke kan skralde dem

    Like

  5. Hejsa Pernille 🙂
    fedt indlæge 🙂
    har selv Ehlers danlos og tager alt med humør.
    kommer lige med et par her..1. du går en tur og nyder naturen ..lige ind til du høre damerne du gik forbi siger..se hun slinger ,forkastelig så midt på højlys dag..fulderik.
    denne her har jeg selv oplevet…2. du er bilka og slipper din vogn og går hent til tøjet og med et høre du et barn sige højt..se mor en fuld dame 🙂
    3.du køber en sodavand med skruelåg, og kæmper for at åben den ,jo mere du kæmper jo mere ørken for du i din mund og febrilsk bliver du, til du henter en hammer ! 🙂
    mange hilsner Charlotte

    Like

  6. … når en ‘fuldt booket uge’ for dig vil sige, at du allerede har lavet den ene aftale du kan overskue på ugentlig basis…

    Like

  7. ● Når du trænger til en lur allerede kl. 09.30, selvom du har sovet til kl. 07.00, og det eneste du har nået er at aflevere 2 børn.

    ● Når du får ondt i armene af at spille luftguitar.

    ● Når vasketøjet først bliver vasket, når der mangler strømper og undertøj i skabet.

    Elsker din blog og din IG-profil.

    Kh. Sarah/Muttibadutti

    Like

    1. Tusind tak Sarah 🙂
      Jeg vil også tilføje… når man begynder at tage det rene vasketøj i bunken i stedet for at lægge det sammen og på plads 🙂
      /Pernille

      Like

  8. Du får optur over håndvaske og sæbedispensere med sensorer , så du skåner egne gigtfingre:-) Herhjemme syntes børnene det er sejt, at jeg har fået “rullekort” så jeg kan holde på et “rullefelt” (handicap parkeringskort) De syntes også det er fedt, at de altid må tage elevatoren når jeg er med;-)

    Like

  9. Du får optur over håndvaske og sæbedispensere med sensorer , så du skåner dine gigtfingre:-) Herhjemme syntes børnene det er sejt, at jeg har fået “rullekort” så jeg kan holde på et “rullefelt” (handicap parkeringskort) De syntes også det er fedt, at de altid må tage elevatoren når jeg er med;-)

    Like

Skriv en kommentar

Blog på WordPress.com.

Up ↑