Når ordblindhed og OCD bliver en fordel

Jeg har her til aften givet taletid til en gæsteblogger. Og ikke hvilken som helst gæsteblogger. I mit lille firma, der underviser jeg i pressemeddelelser på Mikrolånsforløbet via Aarhus Kommune. Det er det samme forløb, som jeg var i, da jeg skulle gå fra syg til selvstændig.

Her har jeg mødt en fantastisk pige.

Maria.

Maria kæmper med meget. Men hun er stærk, og vi taler meget om, hvor SEJ hun faktisk er. Det skal hun lige selv forstå endnu mere, og derfor kan du sende hende en masse virtuelle high-fives, når du har læst hendes indlæg.

Maria kæmper blandt andet med ordblindhed – og har på grund af det ALDRIG skrevet en statusopdatering på Facebook. Jeg udfordrede Maria en smule på det, og sagde, at jeg ikke kunne forestille mig, at nogen ville tænke mindre om hende på grund af hendes ordblindhed. Måske nærmere det modsatte.

Derfor gav jeg Maria en udfordring. Hvis hun ville skrive en “opdatering”, præcis som hende selv – så ville jeg poste det. Det kommer herunder.

Men ikke nok med det, så har Maria også valgt at dele sin historie efterfølgende. Det er den pressemeddelelse, som vi sender ud til medierne. Men I får den først.

Gør dig selv en tjeneste og læse med. Det er meget rørende.

Kram Pernille

_____

Jeg har aldrig nogensinde skrevet en rigtig status på min facebook væg. Det har der været flere grunde til, den ene er dem er at jeg er ordblind, og altid været bange for at blive set ned på pga af dette, og at jeg ikke var god nok. Så jeg har altid undgået det. Den anden grund, er der ikke har været noget positivt at skrive om, som jeg kunne dele med min omverden, tingene har aldrig været nemme for mig. Jeg har kæmpet med mig selv i flere år, men det har resulteret i gode resultater. Vejene har ført mig vidt omkring, og jeg har lært ekstremt meget på min rejse. Jeg tør nu og være mig selv, stå frem med mine fejl, jeg er ikke perfekt. Men jeg har lært at leve med det, og nu vil jeg gerne motivere andre der har vanskeligheder ligesom mig selv, at intet er umuligt her i livet, du skal ikke holde dig tilbage, fordi du tænker på hvad andre tænker, eller det du går med er et tabu. Du skal tro på dig selv.

Jeg har parkeret uddannelse, for at udleve min iværksætterdrøm, og det viser sig at en svensk undersøgelse om sussesfulde iværksættere. Undersøgelsen viste blandt andet at 44% ordblinde. Det er inspirerende, til sådan en som mig, og mange flere!

Jeg så engang min ordblindhed som et handicap, nu ser jeg det som en fordel. Men hele pointen med det her opslag er at jeg har en god nyhed som jeg gerne vil dele med jer.

Jeg starter selvstændig, det er en drøm som jeg faktisk har gået med siden jeg var barn, og legede at jeg havde butik, til jeg blev voksen og havde den ene ide efter den anden. Men havde svært ved at finde ud af hvad det var jeg virkelig brændte for. Det ender så ud i at jeg vælger det som jeg er allerbedst til, og det er at gøre rent. Så nu åbner jeg mit helt eget rengøringsfirma fra 1/2.2020

Jeg håber du vil følge mig på min rejse, tak fordi du lod dig læse dette.

Kh Maria Sol

__________

Her er Marias historie:

Mod alle odds – når OCD bliver en fordel

Ordblindhed, mobning, OCD. Barndommen og ungdomsårene har ikke været nemme for Maria Sol. Men nogle gange giver modstand styrke, og diagnoser kan bruges målrettet.

Hårde og svære omstændigheder har mundet ud i, at Maria Sol er startet op som selvstændig med rengøringsfirmaet Solrent (www.solrent.dk), hvor hun gør klinisk rent.

Nogle gange skal man helt ned og vende. Nogle gange giver livet nogle øretæver, før man finder en anden vej. For Maria har det betydet, at hun blev mere målrettet og modig. Hun har valgt uddannelsen fra, trodser fortid og har taget det modige spring ud i livet som selvstændig med eget rengøringsfirma.

Ofte er OCD en meget begrænsende diagnose, men i Marias tilfælde kan hun bruge den professionelt. For netop diagnosen gør, at hun sætter en stor ære og professionalisme i rengøring. Og så var der jo grobund for en forretning, hvor hun hjælper private og virksomheder med skinnende rene hjem og kontorer, og en forretning, der kan tilpasses en fortid med diagnoser og en fremtid, der tegner til at blive skinnende.

Når man ser Maria smile blidt med de smukke brune øjne, så forestiller man sig ikke, hvad hun har gennemgået. Men man ser straks en ung, kvik pige med et gåpåmod og en iværksætterånd.

”Det eneste, jeg ønsker, er at udføre kundens ønsker. Jeg går meget op i ordentlighed, grundighed og kundeservice. Jeg vil bare så gerne have, at de er glade, når jeg har været der – og at jeg kan hjælpe dem og lette deres hverdag. Jeg er meget taknemmelig for, at de vælger mig, og derfor tager jeg det meget seriøst og personligt, når de lukker mig ind i deres hjem,” siger Maria Sol.

Kommunens hjælp – Mikrolån

Maria sad hos sagsbehandleren, som så mange gange før:

”Jeg kan ikke være i dette system, sagde hun. Jeg ved, at jeg ikke kan tage en uddannelse lige nu. Jeg vil ikke længere være, hvor jeg føler mig mindre værd. Jeg vil ud og være noget. Jeg vil ud og være mig.”

Og heldigvis gør Maria mere grundigt rent end alle andre. Hendes OCD betyder, at hun nok er endnu dygtigere end mange andre rengøringsfirmaer. Hun sætter nemlig en ære i rengøringen, og netop her betyder hendes diagnoser intet.

Det kunne sagsbehandleren heldigvis godt forstå, og hun mente, at hun havde det helt rigtige forløb. Et forløb der passede perfekt til en energisk og motiveret ung drømmer.

Og så kom det i stand, at Maria blev godkendt til Mikrolånsforløbet, som er et koncept udviklet i Aarhus Kommune. Et forløb der oplærer og støtter borgere, der ellers skulle blive i systemet, i at blive selvstændige og helt fri af kommunen. Et mentorforløb med undervisning i bogføring, regler og meget mere.

Så med lidt hjælp og støtte er Maria nu ude af systemet. Hun er nu noget, Maria og direktør!

Maria iværksætteren, og ikke længere Maria med den svære barndom og diagnoserne.

Hun er også Maria Sol med rengøringsfirmaet Solrent, der tilbyder rengøring med bæredygtige produkter og har fokus på grundighed og kundeservice i hele Østjylland fra 1. februar 2020.

Hun er nu Maria, som skinner som en sol – og som har endnu flere drømme nu, end hun havde turde håbe på.

_____

TAK fordi du læste med, og hvis du vil støtte Maria, så er hendes kontaktoplysninger lige her:

Solrent

V / Maria Sol

Telefonnummer: 60 83 34 12

Mail: maria@solrent.dk

Web: http://www.solrent.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: