Jeg har et alkoholproblem

945649_10151652858910850_1731812892_n
For 15 år siden var min veninde og jeg færdige med at hælde vodka-redbulls indenbords og på vej på Social Club i Århus. Ja, med Å dengang.

I gamle dage drak jeg som alle andre. Dem, som kender mig fra mine unge dage, kan skrive under på, at jeg festede og med lige så meget alkohol som alle andre. Måske endda lidt mere.

Jeg var en party-girl.

Det blev selvfølgelig mindre og mindre jo ældre, jeg blev.

Børnene var også en naturlig bremseklods for den slags. For hvem gider have tømmermænd med ungerne hoppende rundt om én næste morgen.

Men den endegyldige stopper kom med sygdommen – eller rettere med medicinen.

Lægerne fortalte, at jeg måtte drikke max 7 genstande om ugen. Hvilket faktisk var helt fint, for det var jeg aldrig oppe på alligevel. Jeg måtte ikke drikke mere, for medicinen skulle nedbrydes i leveren – ligesom alkoholen.

Så der var pres på leveren.

Jeg forsøgte mig alligevel med rødvinen. For det er dæleme så hyggeligt. Men hver eneste gang fik jeg ondt i maven. Sådan en rigtig bidende smerte.

Jeg forsøgte alligevel igen. Og igen.

Til sidst indså jeg, at jeg ikke kunne tåle rødvinen. Ikke engang et enkelt glas. Og nu kan jeg slet ikke huske, hvornår jeg sidst har været beruset.

Så jeg har et alkoholproblem. Og mit problem er… at jeg slet ikke drikker.

Jeg tager til alle fester ædru – og kommer hjem ædru.

Heldigvis – eller måske er heldigvis ikke det rette ord – ved de fleste ikke, at jeg ikke drikker. De er nok ligeglade alligevel.

Men jeg er åbenbart højrøstet og tosset nok som mig selv – helt ædru – til, at folk tror, at jeg drikker ligeså meget som dem.

Jeg har ofte mødt folk dagen efter, og de så siger:

“Nøøøøjjjjj, du var også fuld, hva?”

Øhhh, nej. Det var jeg faktisk ikke. Sådan er jeg så bare – her kan du så selv indsætte glad smiley eller sur smiley, alt efter hvad du mener om det.

Om lidt er det så nytårsaften. En rigtig festdag. Og hvis du så af den ene eller den anden grund heller ikke skal drikke, så er det dit held, at jeg lige har fundet på et par guidelines til at være ædru til en fest.

FYLDT GLAS

Ha’ altid et fyldt glas – af den ene eller den anden slags. Så spørger folk ikke, hvorfor du ikke drikker eller meget høfligt, om du vil have fyldt op. Efterhånden så ved alle, at jeg ikke drikker alkohol, og der er derfor altid cola og faxe kondi i rigelige mængder. Ellers er det en god ide, at man altid har egne drikkevarer med. For mange steder er der kun sørget for alkoholiske drikke. Hvis jeg er til fester med nye mennesker, så drikker jeg tit danskvand, der godt kan ligne en drink, så slipper jeg for spørgsmål – og det er også hyggeligt at gå rundt og skåle med de andre. Og jo fuldere de bliver, jo mindre forstår de, hvad der er i dit glas.

DANS

Én af de allerbedste måder af feste på er ved at DANSE! Det er sjovt, man kommer i et fantastisk humør, og man kan sagtens danse ædru. Alle de andre er sikkert så berusede, at de ikke opdager, om man er en god eller dårlig danser. Så dans bare med alle de fulde mennesker. Prøv nogle af dine mere uprøvede moves af, for de andre kan ikke huske det imorgen. Og hvis det fungerer fantastisk godt, så kan de jo bare se det igen dagen efter.

LAD SOM OM DU ER FULD

Det kan faktisk være rigtig sjovt. Man kan opføre sig fuldstændig fjollet, og pludselig leger alle de andre med. Mange af mine venner gør og siger de mærkeligste ting, når de er berusede. Det gode er, at det kan man huske dagen efter. Og man har pludselig en masse ammunition til at gøre grin med de andre.

LEG

Bare fordi du ikke drikker, betyder det jo ikke, at du ikke kan lege. Heller ikke engang druklege. Du skal da bare have den rigtige partner. Til min nevøs 18 års fødselsdag startede jeg et spil beer pong, og jeg havde da bare en 18-årig partner, der troligt drikkede, hver gang det var min tur. Stakkels knægt.

VÆR MED PÅ DEN VÆRSTE

Der er ikke noget mere kedeligt end en bænkevarmer. En lyseslukker, der stråler kedsomhed. Hverken for dig selv eller for de andre. Du er med til festen. Så fest dog for dælen. Dans, leg, grin, fjol og gør alt det, de andre gør – bare uden tømmermændene imorgen.

Jeg håber, at din nytårsaften bliver festlig – om du skal slå til Søren, eller som mig bare daske lidt til ham. Og jeg håber, at du kunne bruge inspiration til at feste.

Party on.

//Pernille

HUSK at følg bloggen. Der kommer masser af nyt på de sociale medier, som aldrig når bloggen som et reelt indlæg.

Enten med mail her på Bloggers Delight.

Eller på de sociale medier: INSTAGRAM og FACEBOOK.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: