Glædelig jul

Det er i aften juleaften. Og festlighederne er godt begyndt for vores familie – og vi er mange samlet.

I denne tid er det ekstra vigtigt, at passe på sig selv. Det kan være nogle travle dage med masser af sociale arrangementer, og måske med en masse mennesker samlet.

Over de sidste år har jeg lært, at mærke efter og agere efter det.

For eksempel blev det i formiddags for meget og mit hovede blev træt. Total Brain Fog. (Læs om det HER). Jeg mærkede efter, og jeg mærkede, at en lang gåtur på landet med min storebror var lige det, jeg trængte til. Selvfølgelig efterfulgt af en lur. Men så er jeg også klar til resten af dagen.

Så husk nu at passe på dig selv og gør tingene i dit eget tempo. Og NYD det. Husk også at det indimellem kan være en investering, at tage med til et arrangement, som man ved bliver hårdt. Læs om det HER. Det er kun dig, der kan vurdere det.

Jeg glæder mig til i aften. For mig er julen magisk. Min mor er verdens bedste hygger. Og hele barndomshjemmet dufter og juler.

Vi bliver 16. I alle aldre. Fra 6 til 77. Vi er altid mange, når vi er samlet de nærmeste. Og det lyder af mange, for det ER mange. Men det er hyggeligt. Og vi elsker at være sammen.

Som alle andre så spiser vi god mad. Efter risalamanden er det tid til Juleevangeliet, som altid læses op af sidst-konfirmerede barn. Denne gang min Nevø, som allerede er nervøs. Stakkels dreng. Men selvfølgelig skal han det, det er tradition og det er så hyggeligt. Alle vi andre sidder rundt om ham og lytter spændt.

Derudover glæder jeg mig til det allermest magiske øjeblik på aftenen. Inden der skal danses om juletræet, så slukkes alt det elektriske lys og kun de levende lys på træet lyser stuen op. Anne Linnet synger Lille Messias – hør den HER. Og vi sidder alle sammen – store som små – rundt om træet og stirrer ind i lysets skær. I de fem minutter som sangen varer tænker vi på: året der gik, dem vi elsker, dem vi savner og dem der ikke er her længere. Vi krammer hinanden og fælder måske en tåre.

Og SÅ rejser vi os og danser om juletræet. Vi synger virkelig dårligt, men højt.

Jeg glæder mig meget til at give gaver og se overraskelsen og glæden i modtagerens ansigt. Jeg synes selv, at jeg har fundet – og fået lavet – helt fantastiske gaver.

IMG_0757 IMG_0767.

Rigtig glædelig jul.

Jeg håber, at I alle får en fantastisk juleaften – og at I sætter pris på alle de små glæder.

Julekrammere fra Pernille

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: