10 fordele ved mit tørklæde

Tørklædets mange fordele Jeg har jo taget valget om at gå med tørklæde fremfor paryk. Det var et bevidst valg – måske på baggrund af en mindre bevidst og mindre positiv oplevelse (Læs om det her). Det var et hårdt valg med mange tanker, følelser og overvejelser. Men valget var mit. Valget var og er taget… og livet skal leves.

Og hvis man så ser bort fra alle de frustrationer, følelser og den sorg man føler som følge af en sygdom som alopecia, så følger der også virkelig mange positive oplevelser med at gå med tørklæde.

Folk smiler så meget mere til mig, når jeg er nogen steder. Måske af medlidenhed… men jeg smiler tilbage og tænker, at det kan også være fordi, jeg smiler og stråler lidt positivitet deres vej. Folk, der aldrig før ville have talt til mig, gør det nu. Folk siger simpelthen så mange pæne ting. De ser tørklædet. Og pludselig ser de jo også mig. Meget mere end de ville have gjort, hvis jeg havde haft en flot bølgende, chokoladefarvet hårpragt.

Jeg var på messe med arbejde. Og damen fra standen overfor kommer over og siger det. Jeg var til koncert i Grenå og et par kommer hen og siger det. Jeg shopper i Bruuns Galleri og en pige siger det ved betalingsautomaten. Jeg er til julefrokost med arbejde på en kro og en ældre herre kommer hen og siger det. Jeg er til Bierfest i hallen og en fuld kvinde kommer løbende hen og krammer mig og siger det.

De kommer simpelthen hen. Helt af egen fri vilje. Og siger til mig:

“Hvor ser du smuk ud med det tørklæde. Det klæder dig simpelthen så godt”

Måske tror de, at jeg fejler en anden – mere bekymrende – sygdom. Men så længe de er søde, så tager jeg, hvad jeg kan få. Jeg takker dem alle mange gange for at sige det. For når man i forvejen føler sig så anderledes og det er svært at gemme sig væk, så er det bare så fantastisk at folk siger det. At det er så vigtigt for dem, at de kommer over og siger det. Deres komplimenter gør i hvert fald mig glad. Helt ned i maven. Og det gør det bare lidt lettere, at gå med tørklædet.

Og når nu tørklædet er en del af mig, så har jeg samlet 10 fordele ved mit tørklæde:

 1. Jeg sparer penge på shampoo og frisør
 2. Jeg har mindre travlt om morgenen, når håret ikke skal styles
 3. Jeg har ingen bekymringer på dårlige hårdage
 4. Ingen ved, at jeg har grå hår på vej
 5. Jeg har mere tid til at barbere ben i badet, når håret ikke skal vaskes
 6. Jeg bliver meget bedre til at style med hatte og tørklæder
 7. Mine øjne bliver mere tydelige og stråler mere
 8. Jeg har aldrig vindblæst hår på alle mine selfies
 9. Jeg ligner ikke alle andre og bliver set, når jeg kommer ind i et rum
 10. Folk er simpelthen så flinke og imødekommende overfor mig

______

Flere har spurgt, hvordan jeg binder mine tørklæder. Derfor er der smidt en video på youtube. Se den her.

Knuden, der bindes i videoen, kan sidde midt på hovedet, i siden og neden ved halsen. Det er samme grundbinding til alle knuder eller sløjfer. Og kun fantasien sætter grænser.

Det vigtigste er, at have en underhue på. Så sidder tørklædet fast hele dagen.

Jeg bruger aflange tørklæder og nogen gange tubetørklæder.

Knude i panden. Min favorit.
Knude helt nede ved øret.
Sløjfe i stedet for rund knude.
Knude i siden.
Almindelig knude ved øret og tørklædet hængende.

_______

/Pernille

Stay Positive

_______

Følg Stay Positive på de sociale medier:

Instagram: @staypositive_blog

Facebook her.

Bloglovin her.

5 thoughts on “10 fordele ved mit tørklæde

Add yours

 1. Troe faktisk slet ikke jeg vil tænke. Hun må da være syg. Men istedet. Det ser sku sejt ud. Hun har sin egen stil. SUPERFEDT. Det vil jeg prøve

  Liked by 1 person

 2. Så dejligt at læse, du er bare så positiv.💕
  Jeg har leddegigt og sklerorermi, for noget medicin, hvor jeg næsten konstant driver af sved, så når jeg er hjemme tager jeg tærklæde på for at sveden ikke skal rende ned på briller.
  Det er snart et problem får mig, og ofte får det til af jeg bliver usocial, idag skulle vi have været til barnedåb, manden måtte tage afsted alene orker ikke alt det sveder og ligne en våd karklud, nå piv piv du er bare sej, bare det var mig👍🏻🌺

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: