To kroniske patienter samler ind til Gigtforeningen og Scleroseforeningen

I går skrev jeg dette indlæg, hvor jeg beskrev, hvordan et enkelt ord gjorde en stor forskel.

“Da jeg VAR syg”, sagde jeg.

Jeg så ikke længere mig selv som syg. Det VAR jeg.

Det er dæleme vildt, når man tænker på min rejse.

På hvor skidt jeg havde det. På at jeg ikke kunne bære mit eget barn. På at jeg ikke kunne holde på en kuglepen. På at jeg ikke kunne lege med mine børn. På at jeg ikke kunne deltage i helt almindelige ting. På at jeg brugte det meste af dagen på sofaen, fordi jeg havde så ondt – eller så mange bivirkninger, at jeg ikke kunne flytte mig. På at jeg overvejede at tage mit eget liv, fordi mit liv mit smertehelvede var så urimeligt og uoverskueligt. (Læs “Når du ind imellem bliver lidt træt af livet“).

Og så på netop i går, hvor jeg siger: “Jeg VAR syg.”

Jeg ved godt, at en kronisk sygdom ikke går væk. Jeg har da stadig smerter. Men slet ikke på samme niveau. Nu har jeg lidt ondt hist og pist, men det er der så mange, der har. Og i forhold til udgangspunktet. Ja, så er jeg flyvende.

Det kan jeg så takke gigtforskningen for. Jeg har fået en nyudviklet dyr medicin, som har reddet mit liv. For hvem ved, hvor jeg havde været, hvis ikke jeg havde fået denne medicin.

Jeg tør slet ikke tænke tanken til ende.

Men jeg TØR bede jer om at smide lidt mønter i, når der i dag er Landsindsamling for Gigtforeningen og Scleroseforeningen.

I hjælper sådan nogen som mig med at få et nogenlunde normalt liv, der er værd at leve.

Måske møder du mig i dag.  For jeg er indsamler i mit lokalområde. Og det er jeg sammen med min veninde, som har sclerose. Vi har begge disse inflammatoriske kroniske sygdomme – og det er faktisk forskning til behandling af vores sygdomme, som vi samler ind til.

image

 

Så tænk på os. Gigt og sclerose rammer ikke kun ældre. Vi er også mange yngre. Og vi har alle forskellige udfordringer at kæmpe med.

Put en masse i bøssen og du hjælper os alle.

Hvis ikke vi kommer forbi dig, så kan du stadig støtte. Se hvordan HERUNDER – eller på dette link.

TUSIND TAK – både for din støtte til Landsindsamlingen og til min kamp via Stay Positive.

image

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: