Miss Sunshine

Imorges vågnede jeg op. Heldigvis. Men natten havde været en af de værste længe. Hele min krop føltes, som om den var fyldt med blå mærker. Da vækkeuret ringede, var mine hænder så hævede, at jeg ikke selv kunne slukke. Niels måtte læne sig over mig og få slukket larmen. Men ok… det var jo også ham, der skulle op. Mit liv er anderledes i øjeblikket. Jeg vågner samtidig med Niels, men bliver i sengen, og det tager ca. en time før stivheden og den allerværste ubehag fortager sig. Efter en halv time kommer Niels op med min morgencocktail af smertestillende. Ned med den og så vente en halv time mere. Niels kommer op og hjælper mig ud af sengen. Skal lige bruge en hånd at hive lidt i for at komme op. Og så begiver jeg mig stille og roligt ud i verden.

Jeg kører lille Rasmus i skole og på vejen hjem overraskes jeg. Af mig selv. Jeg sidder og skråler med på P3s uundgåelige. Storsmilende. Og tænker: Jeg er viiiiiirkelig i godt humør idag. Jeg aner ikke hvorfor. For min nat og morgen var jo ikke helt noget at prale af. Men følelsen af glæde var helt ned i maven og helt ud i ansigtet. Det eneste, jeg kan komme i tanke om, der var anderledes, var solen. Den skinnede. Og varmede. Og det var dejligt og jeg blev i godt humør.

 Men hvorfor begynder jeg at smile, fordi solen skinner? Det måtte jeg lige undersøge.

Solens stråler øger simpelthen niveauet af serotonin – kroppens naturlige glædeshormon. Det er derfor, jeg har en tendens til at føle mig gladere og mere energisk, når solen skinner. Men ikke nok med det. Regelmæssig ophold i solskin kan afværge moderat depression, som er en stor risiko ved kroniske sygdomme. Især hvis opholdene kombineres med motion, såsom en gåtur. Så det er god behandling, at jeg ind imellem bliver luftet af mine veninder. Vel også selvom solen ikke altid skinner.

Det viser sig også, at solens stråler lindrer ømhed og smerter. Det er lige noget for mig. At være ude i solen er med til at varme kroppens muskler og led og letter stivhed, hvilket reducerer smerter forårsaget af inflammatoriske sygdomme som min psoriasisgigt.

Man må sige, at solen er god for mig og min situation. Så jeg har altid en god undskyldning for at smide mig ude i solen. Det er behandling. Måske er det derfor, jeg er i super humør idag. Eller måske er det bare fordi. Måske kan det ikke forklares. Men skal bare føles. Og måske skal det bare nydes.

Så næste gang jeg storsmiler til dig – så smil tilbage og nyd det.

There’s always a reason to smile. You just have to find it.

/Pernille

Stay Positive

Instagram: @staypositive_blog

Facebook: http://www.facebook.com/staypositiveindk

5 thoughts on “Miss Sunshine

Add yours

  1. Hvor dejligt. Man skal samle på gode oplevelser og sælge de dårlige billigt, meget billigt.
    Så din morgenstund vil jeg putte i min æske med gode oplevelser, så kan jeg måske låne den engang når jeg er i underskud?

    Liked by 1 person

  2. Dejligt at høre. Så må det blive skønt snart at komme sydpå. Det kan kun blive godt for os alle. Med masser af sol og godt humør.

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: