De hellige sygdomskrigere

Jeg har Stay Positive tatoveret på underarmen. Bloggen hedder Stay Positive. Jeg er generelt positiv. Dette bliver desværre ikke et sædvanligt positivt indlæg. Jeg beklager. Jeg brokker mig. Men jeg er træt. Jeg er træt af at være syg. Jeg er træt af at have smerter. Men mest af alt er jeg træt af de hellige sygdomskrigere.  

På det sidste har jeg læst flere beskeder, artikler, ekspertudtalelser, nye bøger, facebookposts og hjemmesider, hvor der sidder en syg – som mig – eller måske rettere en forhenværende syg. For halleluja… de er behandlet. De har kureret sig selv. De er hellige sygdomskrigere, og nu er de så på en mission. De vil belære alle os andre om, hvordan vi bør leve vores liv.

Jeg vil gerne pointere, at jeg ikke brokker mig over alle de forslag, jeg får om at prøve det ene og det andet. For hvis noget bare kan lindre en lille smule, så er jeg klar. Og jeg er altid åben over for forslag, der kan lindre og hjælpe. Men det er noget andet. Det er et supplement. Ikke en løsning. Og fordi noget hjælper én, så er det ikke sikkert, at det hjælper en anden.

Det, jeg brokker mig over, er dem der mener, at jeg (og andre) ikke VIL være raske. Dem, der mener, at vi er så glade for vores nye identitet som syge. Dem, der mener, at vi ikke selv arbejder nok for en behandling.

Men skal vi ikke passe på med at komme med behandlingsforslag? Komme med vejledninger til hinandens liv? Om vi er syge eller raske. Så er det da lidt irriterende.

Og jeg bliver træt. Jeg bliver lidt provokeret. For ingen af os ønsker at være syge. At have det skidt. At have ondt. At blive skilt. At miste.  At opleve sorger. Og meget andet. Vi vil da helst være foruden. Det er da klart. Så jeg bliver provokeret, når nogen siger, at jeg ikke ønsker at bliver rask.

Nogen er blevet heeeeelt fri for smerter ved at spise på en bestemt måde. Nogen spiser d-vitamin og så begyndte håret at gro. Jamen, så tillykke. Stort tillykke. Congratulations. Felicidades. Men måske er du den heldige, hvor det virker. Eller måske er du ikke lige så ramt af sygdom som andre. Eller måske var det bare din tid til at få det bedre.

Jeg er stor fortaler for at prøve alt, hvad man kan. Vi er projektledere (læs mere her) i egen sygdom. Men vi skal stadig ikke forvente en mirakelkur. Jeg har da aldrig arbejdet så hårdt på noget som helst i hele mit liv som på at blive rask.

Jeg har selv spist palæo/stenalderkost i 3 måneder nu. Jeg læste, at det kunne fjerne mine smerter. Og ved du hvad. Jeg har tabt mig lidt. Nogle dage har jeg mere energi. Men der er ingen lettelse i mine smerter. Måske er mine smerter anderledes. Måske responderer de ikke på kost. Måske sidder min sygdom et andet sted. Men jeg fortsætter, for der er da ingen tvivl om, at en sund kost er det bedste for mig. Men jeg vil ikke prædike for andre. Jeg vil ikke prædike, hvad andre bør og burde gøre. For vi er individuelle. Vi har individuelle sygdomsforløb. Vi har individuelle sværhedsgrader af vores sygdomme. Og vi har individuelle behandlingsforløb. Noget medicin virker ikke på mig. Imens hende, der sidder ved siden af mig i venteværelset på Afd U på Kommunehospitalet, har super effekt af den selvsamme medicin. Nogle kan spise sig raske. Andre kan ikke. Vi skal vejlede og råde hinanden. Vi skal støtte og hjælpe. Men vi skal ikke belære. Vi er alle i samme båd. Og vi skal helst alle tørfodet over på den anden side.

Og det gælder vel generelt i livet? Vi skal huske på, at vi alle er individuelle. Med individuelle liv, erfaringer, håb, drømme. Med individuelle brok-termometre. Nu er jeg så kommet af med mit brok. Sorry.

/ Pernille

Stay Positive

– Hvis du vil sprede lidt positive energi, så del del del indlægget. Del for dælen da. Del.

Og følg bloggen selvfølgelig, så får du direkte besked om alle mine tanker.

Se hvordan herunder.

_________________________________________________________________

Følg bloggen ved at trykke på links herunder:

Facebook
– her skal du bare smide et like på siden

Instagram
– her skal du trykke følg
(@staypositive_blog)

Bloglovin
– her skal du trykke følg

www.stay-positive.dk
– indtast din mail i bjælken til højre (fra computer)

__________________________________________________________________

5 thoughts on “De hellige sygdomskrigere

Add yours

 1. Bliver både provokeret af dit indlæg og kan godt forstå det. Tænk nu hvis de velmenende sygdomskrigere bare vil dig det godt? Tænk hvis du bare kan bruge en lille snas af hvad de siger og har oplevet til at få det bedre?
  Et gammelt kinesisk ordsprog siger at det er først når eleven er klar at læreren står der…..rejsen er din, og hvad der virker for dig kan kun du vide og beslutte.
  Men hvad er det din krop prøver at fortælle dig? Som regel når helbredet kører en ned så man ikke kan være andet end syg er det fordi den har brug for det, så hvad er det du kan ændre?
  De mere håndgribelige ting du kan tage fat i er, psoriasisgigt – dårlig til at afgifte, du skal kigge mod din lever, den skal have masser af svovl som support, desuden skal den renses ud – Hulda Clarks metode er god, men de dårlige ting vi oplever lagrer sig også i leveren så kig også på trauma release – desuden har du måske leaky gut og vil have gavn af at udelukke gluten og måske mælk da du kan have skjult allergi. Og så betyder det med tankerne alt, så godt du har fat i det…

  Liked by 1 person

 2. nøj, hvor kan jeg bare genkende det du skriver… Var for nylig til en festlig sammenkomst hvor jeg blev skældt ud for at fortælle om nyt nyeste skud på stammen om at få det bedre. Hva´fanden jeg bildte mig ind, når jeg både røg, spiste og drak… (som om vi skal leve i askese for at kunne håbe på at få lov til at blive helbredt, eller bare få det bedre) !

  Liked by 1 person

 3. Jeg er SÅ meget med dig her Pernille, og jeg bliver voldsomt provokeret af Henriettes kommentar.
  Men det kan selvfølgelig altid affejes med, at jeg er ude af zen, fordi jeg ikke lytter efter, hvad mit hjertechakra prøver at fortælle mig!

  Jeg kan dog sagtens mærke, at jeg bliver rasende, når *folk* forsøger at pakke skyld og skam ind i “velmenende råd.”
  De typer siger jo inddirekte, at fordi du ikke er i kontakt med din lever, så har du fået psoriasisgigt, og at det sgu er din egen skyld fordi der er noget i din krop, du ikke har lyttet til. Og hvis ikke du får det bedre ved at gøre som de gjorde, så er det også dig, der er noget galt med. Det tangerer mobning, hvis du spørger mig.

  Hvad med barnet, der får leukæmi som 6-årig? Er det så også fordi barnet i modsætning til alle andre 6-årige ikke er i åndelig kontakt med sine blodbaner? Ej, men det er så himmelråbende dumt og så vanvittigt sårende, når folk prøver at gøre noget, man ikke kan gøre for, til et personligt ansvar.

  When the student is ready the teacher will appear. Jeg håber snart, der er *nogen*, der er klar til en lektion i, at ingen får det bedre af at blive påduttet skyld og skam for noget, man ikke kan gøre for.

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: