Hvad er romantik egentlig?

Jeg gider ikke se overnaturlige film, gider ikke se gysere, gider ikke se westerns. Jeg er allergladest, når jeg ser en god amerikansk romantisk komedie. Jeg er ikke med på krimibølgen og læser ikke de “rigtige” bøger. Jeg er allergladest, når jeg læser chicklit i de dejligste pastelfarver. Så romantik for mig burde være som i filmens verden: røde rosenblade strøet ud over sengen, lækre jordbær dyppet i chokolade og den dyreste afkølede champagne.

Men i den virkelige verden er det vel mere en stemning eller en følelse? At gøre den, man elsker glad og gøre noget for at se hans ansigt lyse op? At skabe varme i hinandens hjerter? Hvert forhold – om det er kæresteforhold, familieforhold, venneforhold – har egne unikke og individuelle måder at gøre det på og ingen bedre end andre,  hvis de giver den helt specielle følelse i hjertet.

Det kan være yderst romantisk at sidde over en romantisk middag i stearinlysenes skær – men det kan også være dødssygt!!! Misforstå mig ikke. Det er da altid dejligt at få blomster. Men den helt specielle følelse kommer mere, når vi griner sammen, når vi har vandkamp, når han tumler med børnene, når jeg får en sød sms, når jeg får en klap i numsen, når der altid er kolde cola i køleskabet, når han tager sushi med hjem – bare fordi…

Romantik er individuel og er der taget højde for dét, så er det jo sådan set romantisk… det er jo i hvert fald det mest personlige. At han husker mig og hvad der gør mig glad i hverdagen og i den livssituation jeg er i lige nu er for mig romantik.

Det er vel de øjeblikke og situationer, hvor man mindes, hvorfor man elsker ham så helt fantastisk højt?

Den anden morgen havde jeg sådan et øjeblik. Jeg blev mindet om, hvorfor jeg elsker Niels så helt fantastisk højt. Jeg mærkede, at Niels virkelig SÅ mig, kendte mig, tænkte på mig og følte hvad jeg havde brug for i netop det øjeblik – helt uden at jeg skulle bede om det.


Som I allerede har læst i tidligere indlæg, så kæmper jeg med smerter og sygdom og har meget svært ved at komme ud af sengen på grund af smerter. Bank -bank -bank. Der bankes sagte på døren, så der ikke forstyrres, hvis jeg stadig hviler. Ind kommer Niels med en håndfuld smertestillende og et glas vand. Han siger:

Jeg kører børnene i skole, du behøver slet ikke stå op idag, hvis ikke du kan. Jeg elsker dig.

Dette var for mig super romantisk og rørende og et personligt øjeblik der varmede mit hjerte. Derfor elsker jeg ham meget højt.

/P

Hvad er romantik for dig?

4 thoughts on “Hvad er romantik egentlig?

Add yours

  1. Ej P. Får sgu da helt tårer i øjnene. Vidste der var noget over ham der, som var så god til at lave kartoffelmos. Det er lige præcis som du siger. Det store i det små. Der er lavet mad til to dage, der bliver skænket en stor kold Weissbier når man mindst venter det, når alt vasketøjet er vasket og dynerne hænger ude, når han tager ungerne med i svømmehallen, så man kan være alene hjemme i et par timer og når han æder ideen om den der romantiske film, selv om han heller vil se blod eller bold 🙂

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: