Og så må du gerne tage bukserne på igen

En god – og lidt travl – dag i sygeland.

Firmaet Højland-Rønde kører for fuld skrue – med CEO Niels ved roret.

Hvis ikke du forstår det, så kan du læse med HER. Indlægget hedder “For syg til at være syg”.

image
Indgangen til Jobcenter i Aarhus

Idag skulle jeg mødes med min nye socialrådgiver/jobkonsulent, der skal hjælpe mig videre – og igang – igen. Hun hedder Vicki. Og hun er simpelthen så sød. Hun er så sød, at hun nærmest er venindemateriale. Altså virkelig sød. Så er alle vist med. Vicki er sød.

Jeg var egentligt lidt nervøs. Fordi jeg ikke var “færdigbehandlet” på hospitalet, som det egentligt kræves for at komme i jobprøvning. Og hvad skal der så ske med mig?

Som Niels skrev i sit brev (læs det HER), så er der en fantastisk virksomhed, der ønsker at have mig i jobprøvning – og misser jeg denne mulighed, hvis ikke jeg er i behandling på hospitalet?

Nå, men… jeg får lov til at starte i jobprøvning alligevel. Vi kalder det så bare jobpraktik. Og for mig betyder det, at jeg kan komme ud blandt andre mennesker og vise, hvad jeg kan. Jeg skal lave alt det, som jeg synes er sjovt. Bare kun i de timer, som min krop orker at lave det. Det er perfekt. Det er ikke endnu. Men det er stadig perfekt.

image
Døren ind til Job&Sundhed i Aarhus og min jobkonsulent/socialrådgiver Vicki.

Jeg er glad.

Videre fra jobcentret til Bruuns Galleri, hvor jeg følte mig ung-med-de-unge og fik en sandwich, en juice og en ordentlig omgang højt musik i mine gamle ører. Og så videre til hospitalet.

image
Gemalen og jeg foran Afd U på Kommunehospitalet i Aarhus

For Niels sendte det berømte brev både til Bent Hansen (ikke svar endnu), til sundhedsministeren (ikke svar endnu) og til hospitalet (svar dagen efter).

En ledende overlæge fra afdelingen ringede Niels op og gav ham ret i, at ventetiden var uanstændig. Han beklagede og sagde, at jeg kunne komme ind og få en anden type medicin dagen efter. Men stadig af den type, som jeg gerne vil have. Og af den type som, vi allerede i februar sagde, kunne gøre en forskel.

Så idag har vi været forbi hospitalet for at hente den nye medicin. Jeg skulle lære at stikke mig med denne nye sprøjte – som er ergonomisk. Måske derfor det er så dyrt.

Bukserne af. Kanylen ind. Og så. Kanylen ind.

Ja, to kanyler. En i hvert ben.

“Det er bedst, hvis du stikker den helt ind – hårdt, sagde den søde og sjove sygeplejerske.

Jeg er ikke sikker på, at hun selv fangede, at hun var sjov. Men det gjorde vi 🙂

“Og så må du gerne tage bukserne på igen.”

“Men… skal jeg?”

Ja, jeg forsøger også at være lidt sjov. Det virkede. Hun grinede. Sygeplejerskerne på den afdeling er simpelthen SÅ søde.

image
Vi stikker løs

Jeg fortæller hende, at kæben er helt gigt-skidt. Hun finder en akuttid hos en bestemt læge. Jeg kan komme til mandag.

image
Min nye køletaske med mit nye medicin

Hvis altså ikke dette nye medicin allerede har virket. For det kan sagtens være.

Tænk, hvis jeg kan mærke bedring allerede efter weekenden?

Jeg har det som et lille barn lige inden juleaften.

Jeg er simpelthen SÅ spændt.

Og jeg er glad. Meget glad.

Men også lidt frustreret på systemet.

For kan det virkelig passe, at jeg kan komme før ind og få medicin? At fordi jeg har en dejlig, rolig og meget velformuleret mand, der kan sætte sig ned og skrive et brev, så kan jeg få en anden type medicin?

Hvad med gamle fru Larsen, der ikke har nogen, der kæmper hendes sag?

Men på mine helt egne og meget egoistiske vegne, er jeg meget glad og lettet. For jeg kunne ikke mere. Jeg var færdig.

Og for at toppe dagen af, så ringede BT og ville lave et interview om bloggen og om livet, når det pludselig vendes 180 grader og ikke blev, som man havde regnet med.

Så alt i alt en begivenhedsrig dag, som vi fejrede med Sushi, hvilket var totalt usmart, hvis man tager min tiltagende kæbegigt i betragtning. Jeg skulle have holdt mig til Nupo, der bar kan drikkes med et sugerør. Eller spist børnenes tomatsuppe. Det er bare ikke en rigtig fejrings-spise.

image
Vi fejrede medicinen Cimzia med sushi og så kan man jo lave bannere til alle anledninger.

8 thoughts on “Og så må du gerne tage bukserne på igen

Add yours

 1. Tillykke – hvor er det fedt at høre at det hjalp med en lille opsang fra gemalen. Sikke da en dag for jer alle. Sejt at også medierne nu kommer på banen og måske gør sagsbehandlingerne kortere for andre i din situation. Tillykke med jobbet også og “stay positive”

  Like

  1. Tusind tak Dorthe. Og tusind tak fordi du så trofast læser med og tager dig tid til at kommentere. Det betyder meget, at du er en del af mit Stay Positive-univers.

   Like

 2. Ej hvor er det dejligt at noget gået fremad og har positive træk. Ikke to skridt frem og et tilbage- nu er det bare fremad. Ikk?!! Det håber jeg for dig. Alt godt kommer til den der venter….

  Like

  1. Det håber vi 🙂 Indtil videre har det følt mere som et skridt frem og fem tilbage. Men nu vender det. det SKAL det.

   Like

 3. Hvor dejligt med fremgang på flere punkter Pernille. Det er lidt som at læse om mit eget liv når jeg læser dine (altid gode, positive og inspirerende) indlæg, samme hospital og afdeling, samme sted i det kommunale sygedagpenge system, samme tanker, bekymringer, bare med en anden sygdom (Wegeners Granulomatose).
  Og jeg giver dig fuldt ud ret, sygeplejerskerne (og lægerne med) på afd. U er de sødeste – og Else er en af mine favoritter Håber din blog når ud til de store folkemængder – den hjælper mig og tror der er mange andre der også kunne nyde godt af at følge dig.
  Så tusinde tak for at du vil delagtiggøre vi andre i dit liv og din kamp. DBH Maria

  Like

  1. WAUW. WAUW. WAUW. Tusind tak Maria, sikke dog en fantastisk besked. Fordi du er så trofast, læser med og tager dig tid til at kommentere, så inspirerer du mig netop til at skrive endnu mere. TUSIND TAK.

   Like

 4. Hold da MAGLE, en fed besked at læse..!! ❤️
  Hvor er det da vildt fantastisk, og hvor er ham der Hr Gemal da bare skøn..
  Der er alt for mange dårlige historier om/i det danske sundhedsvæsen, og derfor er det jo bare super fedt, og nødvendigt, når/at solstrålehistorierne når ud.. ❤️
  Jeg nyder simpelthen din blog SÅ meget..
  Jeg er total ny i denne blog-verden, og jeg aner virkelig ikke hvordan jeg faldt over din..
  Men jeg er helt tosse-glad for at jeg faldt over den, for du er den vildeste inspiration..! ❤️
  TAK..!

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: