Skal jeg fortælle, at jeg står i lort til halsen?

IMG_0862Åbenhed om sygdom får en noget blandet modtagelse.

Sindene kommer lidt i kog hos nogle.

Hos andre er det det mest fantastiske, jeg nogensinde har gjort.

Men jeg kan jo ikke tie stille, eller skrive endnu mere, alt efter hvad andre mener. Jeg er nødt til at gøre, hvad der føles rigtigt for mig.

Og jeg fik spørgsmålet – eller måske mere en konstatering – den anden dag:

“Pas nu på, at alt ikke kommer til at dreje sig om sygdom. Vi behøver jo ikke vide alt.”

Og ja, det kan hun da have ret i. Mit liv skal omhandle andet end sygdom.

Men det føler jeg også, at det gør. For jo større accept jeg får af mig selv og min situation, jo mere plads bliver der til andre ting.

Det føltes rigtigt at dele alt. Det føltes som om, det hjælper mig – og andre.

Jeg kan godt få lidt storhedsvanvid, når jeg læser alle de fantastiske beskeder og kommentarer, jeg modtager, fra folk – måske jer – som synes, de får noget ud af det, jeg skriver.

Så synes jeg, at det giver mening at dele så meget ud af min sygdom. Og måske deler jeg alt.

Men jeg manglede selv at læse noget, da jeg selv blev syg. Jeg har så bare sat mig for at være den, der deler.

Jeg kan ikke tage hensyn til alle. Jeg må starte med mig. Og hos mig… føltes det rigtigt.

Det er egentligt en mærkelig snak. For som jeg har sagt før, så har jeg fået en masse godt ud af både bloggen og sygdommen. Selvom det er træls. Men det er nu engang sådan mit liv blev.

Og som Robert Rolfsted skrev i sin bog: “Elsk MED din krise”:

Det er dumt at hænge med næbet, når man står i lort til halsen.

Så, op med hovedet og ha’ en skøn weekend.

4 thoughts on “Skal jeg fortælle, at jeg står i lort til halsen?

Add yours

 1. Kære dig ❤️
  Jeg elsker at følge med på din blog – er fedt at du er så hudløs ærlig om din sygdom. Her i huset er både min datter og jeg ramt af leddegigt . Vi har fået hug hvis man lige har brokket sig over en dum dag … Så kender alt til de kommentar . Den jeg hader mest er jamen i ser jo ikke syge ud
  Du er som jeg et positivt menneske – men vi har osse ret til de trælse dage . Og den sygdom fylder bare meget i en hverdag . Kan simpelthen ikke fatte at nogen vil være bekendt at skrive sådan til dig . Blir lidt harm … De har jo selv valgt at følge dig . Ønsker dig / jer en dejlig aften . Husk du er helt fantastisk ❤️

  Like

  1. Tusind tak. Hvor er I søde. Det betyder virkelig meget, at I læser med. Så giver det jo nemlig mening. Af hjertet TAK.
   //Pernille

   Like

 2. Kære smukke dejlige Pernille,

  Jeg forstår dig SÅ godt at det stikker i dig med folks kommentarer. Nogle kan bare ikke holde sin mund, de skal lige komme med en stikpille. Det siger mere om dem end om dig.

  Fortsæt med det fantastiske du gør for at hjælpe dig selv, mens du samtidig hjælper andre. Det er så fedt du følger dit hjerte – bliv endelig ved, vi er så mange der elsker det du gør og det mest fantastiske ved det hele er at du får det godt af det. At få ordene ned på skift, få reflekteret og vendt tingene op og ned, lader til at have en positiv effekt – måske endda selv-healende. Det er så smukt du skønne du. Hvad end du gør så er du så skøn som du er. Vær dig som du vil – du er elsket ligemeget hvad ❤

  Like

  1. Ea, DU er sgu SÅ fantastisk. Jeg glæder mig til at følge din rejse. Jeg kan mærke, at du kommer til at inspirere og motivere… endnu mere end du allerede gør. Masser af kærlighed til dig. Og kram selvfølgelig 🙂
   //Pernille

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: