Hvor meget skal børn vide?

 

Hvor meget skal børn egentlig vide?

Og hvor meget er for meget?

Vi har altid – især igennem sygdom – været meget åbne overfor børnene.

De har været med hele vejen, selv hos parykmageren – læs HER.

Jeg er helt med på, at hvis vi snakker skilsmisse og andre mere ømtålelige emner, så skal børn ikke vide ALT.

Men med hensyn til sygdom, så tror jeg faktisk, at det hjælper dem, at man afmystificerer tingene. Gør dem almindelige. Hverdagsagtige. Ikke noget særligt.

Jeg kom til at tænke på dette i går morges, da min 11-årige datter under morgenmaden sad og læste artiklen fra denne uges Familie Journal.


Hun læste alt om mors hårtab, gigt, smerter, nedture.

Skulle jeg have gemt artiklen for hende?

Måske vil nogen mene, at det er det bedste for børn.

Men jeg har det lige omvendt.

For hun læste også, at man kan opleve nedture OG rejse sig.

Man kan møde modstand i livet, og alligevel kæmpe videre.

Man kan møde meget negativt og trist, men man kan stadig grine og smile.

Min oplevelse er, at mine børn er mindre sarte og modtagelige overfor modgang end andre børn.

Og jeg tror, at det er fordi, de har set meget modgang allerede – og set, at det ikke nytter at pive over småting. For de store skal nok vælte læsset. Men så rejser vi os bare igen. Op op op. Hver eneste gang.

Nøøøøj, hvor jeg elsker mine små kæmpere, der bare er sejere end gennemsnittet, siger moderen 😉

Jeg bliver så glad for kommentarer, så smid en masse af dem 🙂

Og følg da så lige med på de sociale medier:

FACEBOOK INSTAGRAM BLOGLOVIN

2 thoughts on “Hvor meget skal børn vide?

Add yours

  1. Det kan godt være, at jeg ikke har børn, men det forhindrer mig ikke i at have en holdning til emnet 😊. Og min holdning er: præcis den samme som din! I øvrigt ved børn tit mere, end hvad vi voksne tror. Så selv hvis man var tavs omkring det, ville de helt sikkert vide, at noget ikke er som det burde være. Så hellere være åben overfor dem. På den måde har de også mulighed for at sige til, hvis de har behov for at snakke om noget.

    Like

  2. Det er svært at finde niveauet for information til børnene når mor eller far er syg. Vi forsøgte at fortælle børnene alt – dog uden at nævne ordet død. Da der var gået et par år, gik det op for min datter, at jeg faktisk KUNNE være død af min sygdom. Kommentaren var: Hvad andet har du ikke fortalt mig? Så ja – det er en god ide at fortælle børn alt – også selv om det gør ondt at sige alle ordene..

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: