Da den våde dame sagde “mega nice”

Det tager faktisk ikke så meget at få vendt en dårlig dag – eller andres for den sags skyld. En lille, hensynsfuld gestus kan faktisk gøre verden til et venligere sted. Denne erkendelse kom til mig i onsdags, da jeg var i et mørkt mørkt humør.

Jeg sætter lige scenen:

Det ventede opkald kommer. Det er lægen. Hun har haft mig oppe på lægekonference og de har besluttet, at jeg kan starte “ny” behandlingsplan. De vil foreslå, at jeg først starter med én slags “ny” medicin og så skal vi se tiden an i tre måneder. Arghhhh. Hvis ikke det har ønskede effekt, så tilføjes en “ny” medicin efter de tre måneder. Hvis I læste med i mandags (For syg til at være syg) så ved I, hvor ironisk dette er. Se tiden an… ja tak… den har jeg vist hørt før. Og denne “nye” behandlingsplan er PRÆCIS den samme som min gamle. Altså heeelt gamle. Den første type medicin var en, jeg fik det virkelig dårligt af. Den anden er den, jeg højst sandsynligt tabte mit hår af for halvandet år siden. Jamen det er jo super. Det er jeg da helt tryg ved. Tusind tak for jeres empati og forståelse. Jeg var mundlam og fik faktisk ikke sagt noget. Farvel og… øhh… tak???  

Mit humør er derfor ikke i top, da jeg går ud for at hejse foreningens flag. Min prinsgemal har fødselsdag. Og flaget skal da være hejst inden han kommer hjem fra arbejde. Så der står jeg. I silende regn og med en halv orkan blæsende fra Kalø Vig. Jeg har fået flaget halvt op og blæsten har taget godt fat. Jeg kæmper med at holde flaget, men kan simpelthen ikke få det længere op. Et sørgeligt syn. Og så kommer hun… den våde ældre dame, der er ude at gå en tur med sin lille hund. Jeg kender hende ikke. Har aldrig set hende før. Hun stopper ved flagstangen… og mig. Smiler bag regnfrakkens hætte og siger: “Op eller ned?”. “Op”, svarer jeg og smiler tilbage, alt imens jeg kigger på flaget, der hænger i begravelseshøjde. Hun tager fat i den ene snor og i samarbejde får vi hevet flaget op på den rette plads. I toppen af stangen. Det var helt symbolsk. Som at gå fra begravelse til festdag. Fra mørke til lys. Den ældre fremmede dame smiler igen til mig – midt i den silende regn – og siger: “Hvor er det smukt, som du har bundet dit tørklæde. Mega nice.” Og så gik hun videre i regnen. Uden at vide at hun rent faktisk gjorde en forskel. Hendes overraskende kompliment løftede mit humør. Og jeg gik grinende ind i huset igen. Helt lettet. Selvfølgelig hjalp det på det hele, at en dame i hendes fremskredne alder siger “mega nice”. Det er god humor.

I can live for two months on a good compliment.

– Mark Twain

Nu kommer jeg så til min pointe. På tide vil nogen nok tænke. Men følg nu med alligevel. For vi kan alle gøre det, den våde dame gjorde. Vi kan alle give andre et smil på læben og lette deres hjerte… bare lidt. Jeg ved, at du engang har modtaget en kompliment, der fik dig til føle på samme måde. Ønsker du ikke at sprede lidt kærlighed og give den følelse videre til andre?

For når vi får ægte komplimenter, så føler man sig helt utrolig godt til mode, som om al tvivl og uro bare smelter væk. Det er den effekt, man ønsker, at ens komplimenter har.

Efter min seneste post For syg til at være syg, fik jeg en besked fra en læser, der fortalte mig, at min skrivning gør en forskel i hendes liv og en anden skrev “Du fik mig, efter en ellers trist dag, til at smile (kan så godt se den tragiske humor). Tak fordi du trak mig op til overfladen igen. Glæder mig til at følge dig.” Hold nu op. Jeg var flyvende efter det. Det er jo præcis derfor jeg skriver. Dette skete for et par dage siden, og jeg har det stadig skønt på grund af det. Tak!

Det skal selvfølgelig ikke blive forceret og uægte. Det handler om en positiv tilgang. For når du ser det positive i andre mennesker, så kommer komplimenterne til dig. Du skal ikke forvente noget igen. Du skal gøre det, fordi du mener det. Men ofte brænder vi inde med komplimenterne, fordi vi synes, det er pinligt at sige dem højt – især til fremmede. Men gør det… fordelene opvejer helt klart ulemperne og pinlighederne. Du møder nye mennesker, du forbedrer allerede eksisterende relationer, du bliver selv gladere, du opbygger andres selvtillid og du kan, som den våde dame, få vendt andres dårlige dage.

Så gå nu ud i verden og komplimentér alle andre. Lige nu. Komplimentér den næste person du ser. Jeg starter i hvert fald idag. Er du med?

/P

Stay Positive

3 thoughts on “Da den våde dame sagde “mega nice”

Add yours

  1. For et par år siden satte jeg mig det mål at give mindst en person et kompliment hver dag! “Nye briller? De er flotte! Hvor ser du godt ud i dag! Nye sneakers? De er fede!” Det behøver ikke at være noget stort, men folk bliver altid glade for et kompliment! Man har lagt mærke til dem. Så sig det højt. Det gør ikke ondt – tværtimod så får man et måske et smil tilbage😊. Og måske var det den lille bemærkning der gjorde en dårlig dag til en god dag! Danskere er ikke gode til det, men det kan let læres😉 – bare det kommer fra hjertet❤️.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: