Noget nyt? Øhhhh, hvordan svarer jeg lige på det spørgsmål?

image

Jeg har her til eftermiddag været ude og drikke kaffe med en gammel kollega, som jeg ikke har snakket med i meget meget meget længe. Han er simpelthen SÅ sød og behagelig at snakke med.

Han spørger:

“Noget nyt?”

Et helt almindeligt standard-spørgsmål.

Vi stiller alle spørgsmålet.

Og vi bliver selv stillet spørgsmålet hundredevis af gange.

Nogle gange er det som at sige: “Hej”, og spørgeren forventer ikke et svar.

Men nogen gange gør de.

Og nogle gange er det svært og kompliceret at svare.

Jeg taler ikke kun om sygdom, men også alle andre aspekter af livet.

(Læs indlægget: Tingene går af LÅRT til.)

Eller det gør jeg, men ikke direkte.

“Noget nyt?”

Når nogen spørger, så kan det være at det nye er kroppen, der driller. Det er  sikkert tilfældet, hvis du har en kronisk sygdom.

Men nogen gange så kan det være sundhedsrelaterede ting.

Så når nogen spørger:

“Noget nyt?”

Skal jeg så fortælle dem om min ansøgning til en §56? Eller bøvlet med forsikringsselskabet? De mange møder med kommunen? Mine bekymringer om min indkomst nu og i fremtiden? Hvorfor hospitalet og kommunen ikke arbejder sammen?

Det er ligesom, da jeg gik på arbejde og nogen spurgte: “Hvordan går det på arbejdet?” Så ville jeg svare “godt” eller “dårligt”, eller måske fortælle en sjov anekdote, men jeg ville aldrig fortælle om alle de kedelige problemer med leverandører, samarbejdspartnere eller tekniske detaljer. Jeg ville aldrig bruge terminologien, som jeg først skulle til at definere for andre.

Og det er lidt det samme at have en kronisk sygdom. For selv om jeg ikke direkte taler om min sygdom eller sundhed, så er det svært at besvare spørgsmålet. Fordi så meget af det, der sker i mit liv, er sygdoms- og sundhedsrelateret på den ene eller den anden måde alligevel.

Så nu har jeg fået mig et standardsvar, som måske virker lidt arrogant. Men det er virkelig ikke meningen, det er bare rigtig svært at svare på spørgsmålet. Så derfor svarer jeg – med verdens største smil, så de ved, at jeg mener det på den pæneste måde:

“Som det plejer!”

Men hvordan vil du besvare spørgsmålet:

“Noget nyt?”

Fortæl mig det hele i kommentarerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: