Grim… eller smuk som jeg er?

Sangerinde Stine Bramsen har sat fokus på kvinder og kvinders selvværd med kampagnen #smuksomduer. Jeg postede straks et billede af mig selv på instagram. Mig og min store næse. Men hele kampagnen fik mig også til at tænke. Og I ved jo, at det plejer at ende med en ordentlig omgang orddiarre. so here goes…

 Jeg er grim. Grim. Grim. Sådan har jeg nok tænkt det meste af mine unge år. Ligesom så mange andre unge. Jeg er ikke petit. Jeg er ikke blond. Jeg har kæmpe hænder. Jeg har store fødder med lange tæer. Og en kæmpe næse. En stor kartoffel midt i fjæset, som kun gemmes lidt af min kæmpe mund, når jeg griner højlydt. Alt for højlydt. Meget højere end alle andre.

Og så bliver man ældre. Tingene ændrer sig. Livssituationerne ændrer sig.

Mine kroniske sygdomme (psoriasisgigt og alopecia) har overvældet mig. Livet er hårdt og sygdommene har ændret min selvopfattelse. Drastisk. Med drastiske forandringer. Pludselig tabte jeg alt mit hår (læs her). Min psoriasisgigt ødelægger mine knogler. Mine lange tæer, som aldrig blev vist i sandaler, men altid var gemt i en ballerinasko, har nu hævede og krumme tæer. Mine store hænder har nu hævede og krumme fingre. Vægten bare steg og steg.

  
Nu har jeg ændret selvopfattelse. Men måske har det skubbet til mig. For jeg føler, at jeg nu har bedre selvværd. Jeg gemmer mig ikke længere. Mit hårtab vises frem med store, stolte statement-tørklæder (Læs her). Mine grimme tæer vises dagligt frem i mine trofaste Birkenstock-sandaler (læs her). Mine tykke og skæve fingre vises frem med masser af bling-bling. Næsen har stadig samme størrelse, men det forhindrer mig ikke i at tage en masse close-up selfies. Som jeg stolt poster på alle sociale platforme.

Jeg hviler i mig selv. Jeg er, hvem jeg er. Jeg ser ud, som jeg gør. Og det har, jeg lært at acceptere. Det er faktisk helt ok. Hvis ikke næsen fylder det meste af billedet, så er det jo ikke mig.

Dagligt har Niels fortalt mig, at jeg var lækker. Og jeg tror, han mener det. Jeg er lækker i hans øjne. Men ikke mine egne. Jeg accepterer mit udseende. Nu. Men som kvinde, så tror jeg aldrig, at man synes, at man er lækker. Så meget selvværd får jeg nok aldrig. Så skal sygdommene da ændre voldsomt meget mere ved min selvopfattelse.

Men pyt med det. For jeg er #smuksomjeger. Og det er I også. Aaaaamen.

// Pernille

Stay Positive

– Hvis du vil sprede lidt positive energi, så del del del indlægget. Del for dælen da. Del.

Og følg bloggen selvfølgelig, så får du direkte besked om alle mine tanker.

Se hvordan herunder.

_________________________________________________________________

Følg bloggen ved at trykke på links herunder:

Facebook
– her skal du bare smide et like på siden

Instagram
– her skal du trykke følg
(@staypositive_blog)

Bloglovin
– her skal du trykke følg

www.stay-positive.dk
– indtast din mail i bjælken til højre (fra computer)

__________________________________________________________________

2 thoughts on “Grim… eller smuk som jeg er?

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: